repair manuals, spare parts, repair manual, user's manual
Translated text
Tænk F1 dobbelt-point sæsonfinale er en smule kunstig? Så du ikke vil lide NASCARS nye 'play-off' format... En af samtaleemner i formel 1 sæsonen hidtil har været sportens chiefs beslutning om at tildele dobbelt point for det sidste løb i år.
Ideen er at krydre handlingen ved at gøre det mere sandsynligt mesterskabet kampen går ned til den sidste runde. Men tanken har været stort set gennemheglet af fans, der ser det som en kunstigt konstruerede gimmick- og som med rette påpege, at det ville være rent faktisk steget Sebastian Vettels vinde margen sidste sæson.
Stadig, hvis F1 fans tror, der er forceret, bør de tage et kig på det nye system netop introduceret af NASCAR Sprint Cup. Dette år, vil utroligt populære amerikanske stock car-serien indslag et nyt mesterskab format, der garanterer en fire-bil, vinderen tager det hele-opgør i sidste runde.
Nu, NASCAR har altid været en gren af sporten, som har sat fokus på at skabe fan venlige drama og spænding. Så da Matt Kenseth vandt 2003 titlen med en stor margin trods vindende kun én race hele året, det var ikke rigtig hvad sanktioner kroppen ønskede. De ønskede en mester til at vinde løb – og for titlen for at gå ned til de sidste løb. For 2004 indførte de Chase for Sprint Cup.
Mens NASCAR har altid nægtet Chase var inspireret af det playoff format anvendes i de fleste amerikanske sportsgrene, opnået det helt sikkert en lignende mål. Oprindeligt, top ti chauffører i klassementet efter 26 løb havde deres point totaler reset, og derefter kæmpet om titlen over de sidste ti løb. Det var kunstigt, men det helt sikkert bidraget til at skabe interesse i de sidste løb.
Chase har gennemgået flere tweaks siden derefter udvide til 12 chauffører og med forskellige punkter tweaks til at lægge større vægt på at vinde løb. Interessant, Chase ikke stoppe en driver fra dominerer: Jimmie Johnson har vundet mesterskabet i seks af de ti Chase år, herunder 2013.
Hans opgave bliver sværere dette år: NASCAR har nu moderniseret hele systemet, at sætte fokus fast på vinde.
Okay, opmærksomme nu: der findes 16 steder i dette år Chase Grid, som vil gå til top 16 drivere i punkter med en sejr efter de første 26 løb. Effektivt, hvis du vinder, du er i. Enkel. Det er nu, hvor tingene bliver lidt gal.
Efter de første tre løb, vil bunden fire chauffører i points blive elimineret fra jagten. Fire mere vil blive reduceret efter den sjette løb med fire mere efter niende. Navnlig enhver Chase driver, der vinder en race i nogen af disse tre-race dele modtager effektivt en bye til næste runde, og punkterne vil blive nulstillet efter hver runde af elimineringer.
Hvis du har fulgt matematik, arbejder du ud af, hvad det betyder: de endelige fire drivere venstre i Chase vil gå til det sidste løb på Homestead Miami Speedway med deres point reset. Det vil være en one-race, vinderen tager det hele-shoot-out for mesterskabet. Uanset hvilken af de fire drivere sikrer den højeste finish i sæsonfinale vinder mesterskabet.
Som en lang tid fan af NASCAR er det lidt svært at fordøje. Et mesterskabstitel formodes for at belønne en drivere krop arbejde gennem en hel sæson – dels fordi der er så mange variabler, der sikrer resultater af en enkelt race vil aldrig repræsentere som den bedste driver over en sæson var.
Når det er sagt, at fire bilister, der når det sidste løb vil alle nødt til at vinde løb og scorer konsekvent godt i jagten. Enhver driver, der kommer i den endelige runde shoot-out vil fortjener et skud på titlen. Og det sidste løb uden tvivl vil være væsentlige visning – det er noget dobbelt-point F1 sæsonfinale er ikke muligvis.
Så hvad tror du? Bør en championship belønning sæson-lang konsistens, eller garantere en sidste runde opgør en god vej at gå? Id være fascineret for at høre dine tanker.